Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Säga vad man vill om de där på Trafikverket eller vilka det nu är som bestämmer sånt här

 |  Publicerad 2013-06-05 22:51  |  Lästid: 2 minuter

Men alla som någon gång har kört bil från Skåne norrut på E4:an vet ju att det ganska precis halvvägs finns en död snabbmatszon. Den första tredjedelen och den sista tredjedelen av resan kan man som bekant inte kasta en pedagogisk barnleksak genom ett öppet passagerarfönster efter att den spelat ”The wheels of the bus” på 900 decibel för miljonte jävla gången sedan Glumslöv (inte för att vi nu skulle ägna oss åt något sådant i vår familj, givetvis, men om vi gjorde det så hade vi givetvis tagit ut batterierna först, miljön först och så vidare och så vidare) utan att träffa en lokal filial av en hamburgarkedja, men någonstans under den där mittensträckan (vilket är ganska exakt efter att alla i bilen precis kommit överens om ”vi tar nästa” när man kör förbi det sista McDonald’s, och hur fan personalen på DET McDonald’s inte får sparken minst en gång per dag som det inte kommer upp en skylt med texten ”SISTA CHANSEN!” vid avfarten hade fan varit en fullt rimlig inledning på en Agatha Christie-roman, speciellt med tanke på att den döda snabbmatszonen efter det är så lång att det halvvägs in i den dyker upp en skylt med texten: ”Nästa Max-restaurang! 20 minuter!”) är det plötsligt transfettstorka i så många avfarter att man måste stanna och kontrollera att man inte kör en DeLorean.

Och jag säger ju inte att regeringen och riksdagen och kommunen och Trafikverket och vilka det nu är som bestämmer sånt här gör allting rätt. Absolut inte. Jag säger inte att de är felfria. Det skulle aldrig falla mig in.

Jag säger bara att jag tror inte att det är en SLUMP att någon någonstans på någon myndighet kontrollerade den här vägsträckan och beslutade att det var på just den som hastighetsbegränsningen skulle höjas till 120.

Det tror jag faktiskt inte.

Så det måste man faktiskt ge dem. Vilka de nu är.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-06-05 22:55