Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Saker att vara tacksam över

 |  Publicerad 2014-11-27 19:06  |  Lästid: 2 minuter

Jo, jag är på alla sätt medveten om att det inte på minsta lilla vis är en svensk tradition, men eftersom det är Thanksgiving i USA idag  tänkte jag bara som hastigast nämna namnen på några som jag är extra tacksam för.

Det gäller inte bara min tacksamhet för i år, utan för alla år. För de som man har lyckan att få dela såväl sina största dagar med som sina minsta dagar.

Och ja, det låter väl klyschigt förstås, men det är ju verkligen så. Det är inte de materiella tingen som verkligen räknas när livet väl kommer till kritan. Det är de vi älskar och de som älskar oss tillbaka. Och även om den här traditionen med Thanksgiving är djupt amerikanskt kommersialiserad så tycker jag att budskapet ändå bär inte bara ett värde utan faktiskt även ett löfte om att vi måste stanna upp ibland och tacka de som tog oss hit. Speciellt just nu inför en kommande tid av helger helt fokuserade på konsumtion och storslagna festligheter så tycker jag att det kan vara värt att bara stanna upp några ögonblick, se oss omkring och sträcka ut fingertopparna och se vilka som verkligen finns där. Kanske göra en liten kort lista över vilka omkring oss som verkligen betyder något. De som har delat vår glädje och vår sorg, de som har varit här under de bra tiderna och under de riktigt dåliga. Som har gått vid vår sida när det har varit möjligt och burit oss när det har behövts.

De som alltid, alltid, alltid har stått där för oss, utan att ställa krav eller frågor. Utan att döma oss.

Ni får gärna göra era egna listor.

Men här är min:

Chunky Monkey
Cookie Dough
New York Super Fudge Chunk
Half Baked
Phish Food
Strawberry Cheesecake
Chocolate Fudge Brownie
Baked Alaska

Tack.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-27 19:08