Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Save the cheerleader, save the world.

 |  Publicerad 2015-04-15 22:44  |  Lästid: < 1 minut

Min fru och jag hade köpt mat och var på väg hem i bilen. Jag körde, hon satt i passagerarsätet med maten i famnen. Ungefär halvvägs hem finns en skarp vänstersväng med väldigt dålig sikt, och precis när vi skulle svänga ut där kom en bil från andra hållet, samtidigt som en lastbil backade rakt ut i korsningen utan att se att det kom trafik. Så bilen som kom från andra hållet girade åt vårt håll, över korsningen, och jag tvärnitade och sträckte instinktivt ut armen över passagerarsätet för att skydda den jag älskar.

Det är en instinkt, alltså. Att fälla ut armen sådär. Det finns äktenskap där en person hade fått beröm för det.

Men min fru bara “när du trodde att vi skulle krocka där, och fällde ut armen sådär, var det mig eller maten du försökte skydda då?”.

Och det är fan en rätt jävla taskig grej att fråga. Jag vet inte hur ni känner, men jag känner faktiskt inte att det är okej av henne.

Jag är en ganska stor kille.

Jag är fullt kapabel att skydda båda.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar