Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Småbarnsförälderns chicken race

 |  Publicerad 2014-05-13 21:38  |  Lästid: < 1 minut

Jag antar att man kan jämföra det här en aning med de där historierna som mer vältränade män än jag brukar berätta om hur de då och då råkar hamna mitt i en grupp män som inte känner varandra och sitter kvar i bastun på gymmet tills de nästan kräks bara för att ingen av dem vill ge upp först och tvingas visa för de andra att de inte pallar trycket.

Fast just i det här fallet är det tre inte så särskilt vältränade män alls. På det här lilla gymmet i kvarteret där vi bor. Och vi bor ju som sagt i kvarteret alla tre så vi har ju sett varandra med barnvagnarna. Så det är ju inte så att vi pratar med varandra, men vi tar ju allihop väldigt väldigt väldigt god tid på oss att byta om i omklädningsrummet. Låtsas leta efter den andra strumpan. Knyter skorna tre gånger. Går in i duschrummet och fyller vattenflaskan. Kommer tillbaka ut och blir besvikna i omgångar för att de andra två fortfarande är där. Knyter skorna igen. Fipplar lite med mobilerna och sneglar på varandra.

Förr eller senare måste två av oss ge upp. Det är ju så vi tänker. Men det bara pågår och pågår. Så vi fattar ju till sist att vi måste bete oss som vuxna människor här.

Antingen erkänner vi att vi egentligen kom hit bara för att få gå på toaletten och läsa tidningen i lugn och ro eller så måste minst två av oss faktiskt gå ut och träna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-05-13 21:40