Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Snow day. (Och reklam.)

Ja. Dåligt med blogg idag. Men i likhet med vad jag antar är de allra flesta boende i mellersta Sverige blev jag ju försenad till jobbet idag på grund av den häringa snön. Och eftersom jag bor i Stockholm, där det här med snö liksom tycks klä ut sig i clownkostym och vänta bakom en dörr i ett riktigt mörkt hörn och hoppa fram och vråla slumpvis utvalda vokaler i örat på såväl invånare som infrastruktur v-a-r-j-e vinter, så har jag ägnat större delen av dagen åt att bekanta mig riktigt noggrant med insidan av min Hyundai medan bilkön framför mig pendlat mellan ”nu går jag snart ut ur bilen och sätter armarna väldigt argt i sidorna” och ”jag kommer dö här”.

Annons

Och sen kom jag fram till stan. Och tittade på klockan. Och räknade ut att om jag skulle hinna hämta min son på förskolan så fick jag nog sätta fart åt andra hållet nu.

Men en liten stund däremellan hann jag hur som helst sitta inne på bokförlaget och signera böcker. Så nu finns det ytterligare 200 ”En man som heter Ove” och åtminstone 50 ”Saker min son behöver veta om världen” med lite allehanda kladd i att köpa från Bokia.se för den som eventuellt så önskar. (Man behöver inte köpa alla 250, alltså, det går bra att beställa dem en och en.)

Ja.

Det var väl bara det.

Nu tänkte jag gå ut och sätta kläder på snögubben här utanför. Och eventuellt välta den. Och eventuellt placera ut en lite lagom lång julgransslinga precis bredvid. Så att den lagom till imorgon bitti ser ut som om någon stackare trillat från balkongen medan han försökt sätta upp den förbannade jävla utebelysningen.

För extra effekt funderar jag på att smyga upp inatt och gå ut på balkongen och skrika först väldigt högt och sedan svagare och svagare och svagare och svagare.

Problemet är väl egentligen bara att även o-m min fru hade sammankopplat de ledtrådarna som att någon faktiskt h-a-r trillat från balkongen så kommer hon väl antagligen bara titta ner imorgon bitti och se julgransslingan i handen på snögubben och tänka ”puh, balkongbelysning, då var det ju INTE Fredrik i alla fall”.

 

Dela (48)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar