Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Som hastigast

 |  Publicerad 2013-09-08 14:02  |  Lästid: 2 minuter

Jo, hörrni, ett kort men innerligt tack till er som befann er i Stockholm igår och beslutade er för att den bästa platsen att tillbringa en lördag då det var 27 grader varmt utomhus var att bege sig någonstans där det var 600 000 grader varmt inomhus. Tack till de treåriga tvillingarna som väntade hyfsat tålmodigt i kön så nån tjock skåning kunde få rita en tjock ponny i deras mormors bok, tack till den ganska bakfulle livsnjutaren i hatt som gick till Burger King efter signeringen och blev så exalterad över att milkshakemaskinen fungerade att han kom tillbaka med en mellan choklad till mig (den var utmärkt, tack!), tack till den tålmodiga unga kvinnan som blev avbruten när hon stod längst fram i kön av en aningen äldre man som ville ha svar på varför jag satt där och signerade böcker när han hade varit under intrycket att jag skulle föreläsa (exakt om vad jag skulle ha föreläst framgick inte exakt), tack till mor och dotter som gav mig en påse Gott & Blandat, tack till Mullehästens fan club, tack till bloggfika-Håkan och ni andra som dök upp med interna bloggskämt om helikoptrar och flodbilar. Och tack till er som bara dök upp och lät mig ta upp er tid.

Det var ett äventyr.

Och om det nu händelsevis finns någon inom en kastad stens radie från Akademibokhandeln på Odenplan som tyckte att en 27-gradig lördag kunde ägnas åt bättre saker än att köa för en kanelbulle och en skakigt ritad wors, men ändå av en eller annan anledning skulle vilja ha en signerad bok, så hade butiken tio signerade ex kvar när jag gick igår. Skulle man komma dit på jakt efter dem och de mot all hederlig sans och reson skulle vara slut kan man be butikschefen mejla mig, så kommer jag ner och kladdar i fler någon dag när min vän N vägrar äta lunch med mig för att jag har mina gröna shorts på mig.

Ja. Det kan finnas andra anledningar. Men det är oftast de gröna shortsen som gör att han inte vill äta lunch med mig.

Nu: Cashewnötter och kaffe.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-09-08 14:50