Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Someone please call 031, tell them I’ve just been shot down.

Jo. Det blev ju inte så mycket skrivet här igår. Det berodde till ungefär lika delar på att jag ägnade förrgårdagen åt att dricka öl och därför var ganska trött under gårdagen och att jag ägnade gårdagen åt att skriva saker på andra ställen än här. Mitt namn, företrädesvis. I böcker, primärt. Jag ritade även uppskattningsvis hundra giraffer och ungefär dubbelt så många ponnys. Det exakta antalet blå Saabs något mera oklart, men jag skulle tippa på att det ligger någonstans mittemellan. Även en Volvo 850, ett dussin katter och en rosa enhörning efterfrågades. Jag gjorde så gott jag kunde. Det var väl lite varierande framgång med det där med katterna, det var det väl, och några av ponnysarna såg ut lite som de där stora i Dinosaurietåget. Men tack hur som helst alla ni som tittade förbi Bokia-montern på bokmässan igår. (Extra tack för chokladen, Subway-mackan och kanelbullarna!) Det var väldigt roligt att ni kom. Jag sitter där igen från klockan 12 idag. (Om jag inte är där så är jag bara runt hörnet och äter en korv eller så, tillbaka på en kvart.)

Annons

I övrigt kan jag lugna alla er som inte är i Göteborg med att Göteborg fortfarande är Göteborg. Den exakta dialogen som utspelades i taxin på väg från flygplatsen i förrgår gick som följer:

Taxichaufför: Jaha. Och ni är här för bokmässan som alla andra stockholmare eller?

Jag: Jo, precis. Fast jag är faktiskt inte stockho…

Taxichaufför: Har du varit i Göteborg förut eller?

Jag: Nej, eller jo, några gånger när jag var liten och spelade Gothia Cu…

Taxichaufför: Nänänä, då kan du gå in i närmaste affär och be att få köpa ”en nollåtta” va.

(Tystnad)

Jag: Va?

Taxichaufför: Vet vad du får då?

Jag: Nej.

Taxichaufför: En Pucko!

(Tystnad)

Jag: Jag är egentligen från Skåne.

Taxichaufför: Åh fan. Var då ifrån i Skåne?

Jag: Helsingborg.

Taxichaufför: Vad är det för riktnummer där?

Jag: 042.

Taxichaufför: (Nickar allvarligt) Då kan du gå in i närmaste affär och be att få köpa en ”nollförtitvåa” va.

Jag: Okej.

Taxichaufför: Vet du vad du får då?

Jag: Nej.

Taxichaufför: En PUCKO!

Dela (95)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar