Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

South of the border, west of the sun.

 |  Publicerad 2013-12-03 09:27  |  Lästid: 2 minuter

Jo, bloggen ber givetvis om ursäkt för den obefintliga uppdateringstakten igår men jag är alltså i Skåne. Jag har druckit kaffe med köpekaka i Höganäs hos två goda vänner som precis har köpt en sån där köttsmoker som rymmer alla de tre små grisarna och är stor som min balkong. Jag ringde hem och försökte förklara för min fru att om vi hade en sån på balkongen skulle jag bli mycket mer motiverad att sätta upp den där förbannade julbelysningen varje år och min fru förklarade, som varje år, att det går alldeles utmärkt för mig att röka hur mycket fläskkött jag vill på den nya balkongen som jag kan skaffa med min nya familj. Själv gick hon sedan tydligen ut och började sätta upp balkongbelysningen.

På kvällen drack jag en öl och en mycket liten whisky med min vän R och sen satt vi i hans kök och pratade till halv ett. Idag känns mitt huvud som om vi hade druckit sprit direkt ur flaskor med döda ökenormar inuti i någon mexikansk gränsstad medan vi flydde från polisen i en cabriolet på en grusväg. Man är liksom inte 20 längre. Eller, i mitt fall, 75.

Men ståhejet på bokhandeln gick bra, tackar som frågar. Jag var där vid den här tiden förra året också och då blev min vän R, som är ganska mycket mer social än jag och därför är bra för mig att ha med till ställen där jag vill att folk ska tycka om mig utan att behöva prata med mig eftersom det ganska ofta är rakt kontraproduktivt att prata med mig i det syftet, kompis med alla i personalen med jag signerade böcker. I år hörde personalen av sig och frågade entusiastiskt om jag ”tänkte ta med han den där trevliga i år igen”. När jag hade signerat färdigt hade de hämtat mer vin och ville inte att han skulle gå. Nästa år kommer de högst sannolikt effektivisera bort mig och bara ha vin och mingel med min vän R.

Ikväll klockan 18 bråkar en bibliotekarie som heter Alexander och jag om vem som är coolast i Transformers på den lilla scenen i caféet på Helsingborgs stadsbibliotek. Det är gratis inträde. Min vän R kommer vara där också.

Nu tänkte jag åka bil och äta ost.

Jag återkommer.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-03 09:33