Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Stolthet och fördom

På bensinmack.

Jag: Jag skulle vilja ha spolarvätska, tack.

Medelålders kvinna i grå väst: (Går och hämtar spolarvätska. Ställer den på disken.) Bra så?

Jag: Ja. Men om det inte är för mycket besvär så skulle jag gärna vilja att du följde med ut och hjälpte mig fylla på den. Jag har inte fyllt på spolarvätska sen jag köpte bilen, och jag är helt ärligt inte helt säker på om jag vet var man gör det.

Annons

(Tystnad. Medelålders kvinna i grå väst tittar länge på mig. Försöker uppenbart hålla sig för skratt. Tar flaskan, går ut ur butiken, går fram till min bil, öppnar huven, pekar.)

Jag: (Tar flaskan, nickar sammanbitet, skruvar av locket)

Medelålders kvinna i grå väst: (Lägger en tröstande hand på min axel) Men du ska ha heder för att du kom in och frågade. Det är det inte många män i din ålder som hade gjort.

Jag: Man kan säga så här: Vi rullade in här. Jag sa ”jag ska bara köpa spolarvätska”. Min fru sa ”vet du var man fyller på den?”. Jag sa ”klart jag vet!”. Att gå in i butiken och be dig om hjälp direkt var förödmjukande. Att behöva stå här ute och bli häcklad av min fru i tio minuter, och SEN behöva gå in och be dig om hjälp, hade varit dubbelt förödmjukande. Två års äktenskap har lärt mig att alltid primärt välja en enkel förödmjukelse framför en dubbel om möjlighet föreligger.

(Tystnad)

Medelålders kvinna i grå väst: Du tror inte att din fru vet var man fyller på spolarvätska då? Hon kanske hade kunnat visa dig?

Jag: Som sagt. Primärt väljer jag enkel förödmjukelse framför dubbel.

Dela (183)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar