Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Ta sig vatten under huvudet

 |  Publicerad 2014-03-12 13:00  |  Lästid: < 1 minut

Jag har alltså varit i Norge och bott på hotell. Det blev problematiskt. Vilket för all del inte hade med min relation med Norge att göra utan bara med min relation med hotell att göra. Jag är inte speciellt hotellkompatibel. Det beror för all del lite på att jag är inte är utrustad med en fungerande volymkontroll när jag är berusad och är en smula socialt utmanad även när jag inte är det, men framför allt beror det på att jag är för stor för hotell. Är man drygt 90 kilo tung och knappt en och nittio lång så upptäcker man nämligen ganska raskt att majoriteten av världens hotell har byggts för människor i storlek medium. Framför allt hotellbadrum fungerar i relation till mig ganska exakt som Gandalf hade fungerat i relation till att ha fått ett presentkort på Fylke Spa. Badkaren är så trånga att två silverfiskar inte kan mötas på botten utan att en måste backa och maxhöjden på duschmunstycket är helt perfekt när jag till exempel vill djuprengöra min navel.

På det norska hotellet hade man dessutom lyckats addera ytterligare ett utmaningselement till ekvationen: Snedväggen.

Det enda sättet för mig att duscha blev således att stå lutad i en omvänd backhopparposition, vilket försvårades en hel del av att vattentemperaturen på norska hotell fungerar enligt principen jättekallt-jättekallt-jättekallt-JÄTTEVARMT-jättekallt. Jag brände mig på magen.

Det var den sämsta limbotävlingen någonsin.

Men annars var Norge trevligt.

IMG_0500
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-03-12 13:02