Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Tänka innanför lådan

 |  Publicerad 2014-04-16 12:25  |  Lästid: 2 minuter

Så vi skulle byta säng till vår dotter, eftersom hon har vuxit ur den lilla spjälsängen. Så jag skulle lägga ner spjälsängen i sin kartong och tejpa igen kartongen och ställa ner den i förrådet. Så jag hämtade kartongen och tejpen. Och så skruvade jag isär spjälsängen och la ner alla delar i kartongen och tejpade igen kartongen jättehårt så att den inte skulle gå sönder på vägen ner i källaren så att skruvar och skit rasar nerför trapporna så att jag får krypa runt och leta efter dem hela jävla natten.

Igen.

Tyvärr visade det sig när jag var färdig med det här att jag inte hade lagt i ”alla delar” så mycket som jag hade lagt i ”nästan alla delar” i kartongen. Och så kom min fru och frågade om jag behövde hjälp. Och då sa jag nej. Och då sa hon ”ska du verkligen försöka bita upp all tejpen?”. Och då sa jag ”men kom med ett BÄTTRE förslag då?”. Och då gick hon och hämtade en sax. Men under tiden kom jag på att jag kunde använda en nyckel. Och när hon kom tillbaka tittade hon på mig och sa ”är det där mina nycklar?”. Och då sa jag ”tyst när jag arbetar!” och då sa hon ”ska du inte ta saxen i alla fall?” och då sa jag ”oh ye of little faith” med asbra dialekt och allting.

Och så sprättade jag upp all tejpen med hjälp av nycklarna. Som Russell Crowe hade gjort. Och sen öppnade jag kartongen och la ner ALLA delar till spjälsängen i den. Och sen tejpade jag igen HELA kartongen ASNOGA med väldigt, väldigt, väldigt många varv tejp. Och sen bar jag ner alltihop i källaren och lyfte upp det på en jättehög hylla i vårt förråd. Utan en enda repa eller endaste litet märke i spjälsängen. Utan att tappa en enda skruv. Utan att gnälla en enda gång.

Och när jag hade gjort allt det, helt själv och helt utan hjälp, och kom upp i lägenheten till den familj jag dagligen med mitt anletes svett beskyddar och det hem som jag bygger med mina bara händer, vad tror ni att min fru säger då? Va?

Vad för slags TACK för sin insats får man av sitt livs kärlek, sin hustru, modern till sina barn?

”Du tejpade in mina nycklar i kartongen, eller hur?”.

Det är vad man får.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-16 12:29