Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

The band’s gonna make it

Jag har nyligen blivit pappa. Jag har relativt nyligen gift mig. Jag har synnerligen nyligen fyllt 29. Jag har en bostadsrätt och en bil och något slags jobb. Jag har lärt mig att knyta en slips och att deklarera. Jag dricker Carlsberg Hof.

Annons

Så jag har givetvis ägnat de senaste dagarna åt att göra det som gifta 29-åriga småbarnsfäder närmast undantagslöst ägnar sina eftermiddagar åt att göra: 

Jag funderar på att starta ett band.

Det finns olika sätt att göra det på när man är 29.

Man kan till exempel göra det för musiken. Skriva alla låtarna och starta bråk med de andra medlemmarna när de vill spela en Oasis-cover (eftersom det här bandet ska vara ett originalband) och vråla till Jonte att han ”sviker gruppen” för att han måste gå en kvart tidigare från repningen för att han ska på föräldramöte.

Eller så kan man göra det för det sociala. För att man gillar tanken på att hänga i replokalen (vanligtvis ett av källarförråden i trummisens hus) och dricka öl på tisdagskvällar utan någon speciell anledning. Vara den där killen som har instrumentet lite mer som en accessoar än något annat. Samma kille som hängde med skateboardgänget när han var 15 men mest bara satt på sin bräda och drack Zingo medan de andra gjorde kickflips.

Eller så kan man göra det bara för att man gillar att säga till kollegorna på reklambyrån att man är med i ett band. Eller så kan man göra det bara för att det är en bra ursäkt för att få köpa en minibuss.

Men jag? Nej. Själv gör jag det för t-shirtarna. Det är en sån kille jag är. En kille som alltid sätter ett bra bandnamn framför ett bra band.

Jag har en vän som pratat i nio år om att starta bandet ”The unicorn conspiracy”.  Han har ett helt kollegieblock hemma med skisser på en logga där bandnamnet står i eld och skuggorna av två enhörningar klädda i trenchcoats tornar upp sig i bakgrunden. Det har alltid varit lite oklart exakt vilken slags musik bandet skulle spela. Och det har, förstås, alltid varit högst sekundärt också.

Jag har en annan vän som i vintras startade ett hårdrocksband med det fullkomligt briljanta namnet ”Stiff Nipples”.

Själv har jag alltid haft ambitionen att sjösätta power metal-bandet ”Frightening Lightning”. Inte så mycket för att jag gillar power metal, som för att jag gillar namnet. Och alla vettiga människor hör ju att ”Frightening Lightning” omöjligen kan spela något annat än power metal.

Jag har inte någon riktig struktur över vilka våra musikaliska influenser skulle vara. Men jag är i alla fall förbannat säker på att vi skulle göra stenhårda jävla t-shirts. That’s for damn sure.

Aspirerande bandmedlemmar kan höra av sig till [email protected] Skriv ”The band’s gonna make it” i ämnesraden.

Tidigare musikalisk erfarenhet är välkommet men inget grundkrav. Stort plus om du eller någon du känner jobbar på tryckeri.

Dela (2)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar