Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

The blogg is back in town

 |  Publicerad 2014-11-16 14:32  |  Lästid: 2 minuter

Godlördag. Bloggen tog alltså tydligen semester i två dagar här, om det händelsevis kom förbi någon och undrade varför lamporna lyste trots att ingen var hemma. Det berodde inte på att jag var upptagen med att vara upptagen med något, men ibland måste man ju…ja, ni vet, stanna upp och lukta på blommorna och äta ost och titta på repriser av medelviktiga NFL-matcher och sådär.

Jag kommer i alla fall tillbaka bärandes den nyförvärvade livsvisdomen från vardagen att om man är på ett bibliotek med sina barn en dag i november och det är ganska många andra barn och deras föräldrar där samtidigt, och man på ett högeffektivt sätt vill sortera ut vilka av de där föräldrarna som är den typen av föräldrar som inte riktigt kan knyta näven i fickan och vara tysta om de hör en annan förälder uppfostra sina barn fel, då är det en utmärkt strategi att råka säga ”titta på fiskarna!” till sin ettåriga dotter och peka på en bild av en grupp delfiner inne på barnavdelningen.

Jag vill till mitt försvar påtala dels att kvaliteten på teckningen lämnade fältet ganska öppet för tolkning, och dels att ”titta på däggdjuren!” inte riktigt har samma SCHWUNG när man pratar med en ettåring, men det får man väl inte säga på det här jävla biblioteket längre.

Hur som helst: Kommentarsfältet till det förra inlägget tycks luta åt att maträtten med kötffärs, chilisås, Västerbotten och stekta ägg bör kallas ”göttröra”. Om jag har räknat rösterna fel så beror det på att jag inte har räknat alls, och om Raggoparden tänker fortsätta betrakta det här med demokrati som ett liberalt hittepå så vill jag vidhålla att ”huevos con carne” fan bara betyder ”ägg med kött” och det är som folk som döper sina hundar till ”Hund”. Och på tal om hundar kan ju ni som associerade ”varm hög” till vad ni nu associerade det till glädjas åt att VARA SÅNA SOM FÖRSTÖR ALLT FÖR ALLA!

Påminn mig om att aldrig göra låta Rorschachtest ligga framme i närheten av er.

Glädjande nog dök det dock även upp ett turkiskt namn som jag är mer benägen att anamma: ”Kimali yumurta”.

Sen visade det sig att det betyder exakt samma sak som ”huevos con carne”.

Det har varit en dålig dag för demokratin.

Nu ska jag äta.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-16 14:37