Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

The kids are alright. Föräldrarna, däremot.

 |  Publicerad 2014-11-02 22:05  |  Lästid: < 1 minut

Jag har varit på Junibacken i Stockholm med mina barn. På en helg på hösten. När det regnar ute.

Det är samma slags upplevelse som Liseberg i augusti. Eller Astrid Lindgrens Värld helgen efter midsommar. Eller vilket förbannat vattenland som helst vilken dag som helst när det är mer än 18 grader varmt och uppehåll.

Man står i kö. Man drar djupa andetag. Man kollar på andra familjer. Man lyssnar. Man noterar. Man jämför. Man vet att man inte ska döma för hårt, men man gör det förstås ändå.

Och man går därifrån och tänker: ”Alltså, en del människor borde faktiskt inte ha fått bli föräldrar.”

Jag förstår att ni protesterar, att ni blir helt ”alla har sin egen syn på disciplin” nu och ”nääämen det som funkar för en familj kanske inte funkar för en annan” och ”barn är ju olika va” och ”det finns ju så många olika sätt att uppfostra på och inte bara ett enda rätt sätt” och allt det där, men jag säger inte det här för att vara hård. Jag bara konstaterar. Det är bara en helt objektiv bedömning. När jag har varit på Junibacken en hel dag en helg på hösten när det regnar ute, och jämfört mig själv med andra vuxna, då kan jag helt enkelt inte göra något annat än att konstatera att en del människor BORDE faktiskt inte ha fått bli föräldrar. Det borde ha funnits någon form av körkort för det här, för alla vuxna är helt enkelt inte LÄMPADE att ta hand om barn.

Jag. Till exempel.

Jag är en sådan vuxen.

Någon borde verkligen ha satt stopp för mig någonstans.

Och nej. Jag vet inte vems unge det här är. Han följde efter oss ut.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-02 22:10