Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

The parking knight rises

 |  Publicerad 2013-01-11 21:49  |  Lästid: 3 minuter

Det är fredag, det snöar och blåser ute, och jag vet inte om ni minns att jag för en tid sedan berättade för er att jag nyligen blev av med min garageplats i huset där min vän N och jag har vårt kontor.

Jag ska inte ljuga för er, jag älskade den där garageplatsen. När man hade parkerat bilen där så kunde man ta en hiss hela vägen upp till receptionen på vår kontorsvåning. Smack upp bara. Som Batman. Det har varit ett par hårda veckor sedan dess. Det har varit en lång och hård vinter och vi har alla fått göra stora offer.

Det har kort och gott varit arbetsförhållanden som ingen hjälte som Gotham City förtjänar med självaktning stillatigande skulle ha accepterat.

Så, ja. Jag vill att ni är de första som får veta det här. För jag tycker att vi har den relationen, ni och jag. Att vi står varandra så nära nu. Jag vill helt enkelt ta det här tillfället att helt odramatiskt tillkännage för er alla att bloggen kommer genomgå vissa dramatiska förändringar från och med idag. Det finns inget annat sätt att säga det på så jag tänker bara säga det rakt ut:

Jag har idag fått en ny garageplats.

Tack.

Den ligger fyra minuter och fjorton sekunders promenad från min vän N:s och mitt kontor. Och visst, idag när min vän N skulle gå med mig dit för att jag skulle köra honom hem eftersom det var kallt som ett snögubbshjärta ute och min vän N var rädd att förfrysa cynismen om han skulle tvingas promenera hela vägen hem, så påminde min vän N mig om hur mycket bättre det var när jag hade garageplatsen i samma hus som kontoret. Så att man kunde ta hissen hela vägen ner från kontoret. Som Batman. Och sen gnällde han över att de fyra minuterna och fjorton sekunderna kändes jättelånga och att om den här garageplatsen hade varit en restaurang så hade vi aldrig ätit lunch där. Och sen ägnade vi ungefär hälften av de fyra minuterna och fjorton sekunderna åt att diskutera vad som är minst Batman: Att behöva förklara för invånarna i Gotham City att superskurkarna kom undan eftersom man hade fyra minuter och fjorton sekunder till Batmobilen, eller att komma tillbaka efter en hård dags nemesisjagande och behöva cirkulera runt i trekvart och leta parkeringsplats eftersom det är en jävla städdag på gatan utanför kontoret. Och sen sa min vän N att det är faktiskt inte så jävla Batman att bli utkörd ur Batman-grottan för att den ska renoveras i ett halvår. Och då sa jag att det är fan inte så jävla Batman att behöva skrapa rutor heller.

Och sen stod vi still på gatan utanför mitt nya garage och tjafsade om det en stund.

Och sen gick vi in i garaget. Och ner till min bil. Och när vi hade satt oss i den så kom min vän N på att han inte hade gått till jobbet idag. Han hade kört bil. Och han hade parkerat sin bil exakt fyra minuter och fjorton sekunder från mitt garage. På gatan utanför vårt kontor.

Och då berättade inte jag för honom att jag visste det redan när vi gick från kontoret.

För det kändes inte som något Batman hade gjort.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-11 21:53