Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

The writing on the wall

 |  Publicerad 2013-07-19 20:46  |  Lästid: 2 minuter

Så min fru rensar lådorna lite. Och hittar kanske någonstans mellan 30 och 40 bläckpennor i olika storlekar och med olika sorters logotyper från företag som jag kanske eller kanske inte har stulit dem ifrån. Som man gör.

Och hon vill slänga dem. Och jag säger nej. Eftersom jag gillar bläckpennor. Eftersom jag är en civiliserad människa. Och hon börjar fråga helt irrelevant trams som ”vad ska du använda dem till, då?”. Och jag svarar att jag ska använda dem för att skriva grejer med. Och hon säger att jag skriver ju aldrig för hand, jag skriver alltid på datorn. Och jag säger att IBLAND använder jag för fan bläckpenna. Och hon frågar ”när då?”. Och jag säger ”till exempel när jag fyller i formulär!”. Och hon frågar varför jag i så fall behöver 30-40 bläckpennor. Och jag säger ”för att det kan uppstå en nödsituation”. Och hon frågar ”vaddå för nödsituation?”. Och jag säger ”en som kräver att vi måste akutfylla i väldigt många formulär!”. Och hon himlar med ögonen och säger ”vad för slags nödsituation skulle d-e-t vara?”. Och jag säger ”en BYRÅKRATISK nödsituation!”.

Det skulle kunna hända.

Faktiskt.

Och dessutom skiter jag i vad hon säger.

Det här är samma kvinna som en gång förklarade att hon ville ta helikoptercertifikat med ”det kan vara bra att ha vid till exempel en zombieapokalyps”.

Man kan fan inte lämna jurisdiktion över antal bläckpennor i ett civiliserat hushåll åt en sån människa.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-07-19 23:12