Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Två män och en hamburgare

 |  Publicerad 2012-01-18 21:00  |  Lästid: 2 minuter

Jo, som några av er kanske minns pratade vi ju om Sveriges största hamburgare här på bloggen en sväng i höstas. Vilket fick Café-redaktionen att ganska prompt och direkt föreslå att jag borde åka dit och äta den, och skriva om det i tidningen. (Café gör ju tidning också, inte bara blogg, det är väldigt old school alltsammans.)

Så det gjorde jag.

Det är nu lite drygt 130 mil fram och tillbaka till Ytterån från Stockholm, så jag tog med mig min vän E som sällskap. Vi har känt varandra i 15 år. Och det är väl möjligt att det här egentligen bara skulle ha blivit en artikel om en hamburgare, men jag tror att det när allt var färdigt egentligen blev mer en berättelse om två 30-åriga män, ett och ett halvt årtionde av vår vänskap, och saker vi ätit längs vägen.

För man har olika slags vänner när man växer upp, antar jag. Såna man går på krogen med, såna man spelar tv-spel med, såna man går på fotboll med. Min vän E och jag har ätit.

En del män korsar Nordpolen och bestiger berg. Vi kör bil i 14 timmar för att äta lunch. Folk är olika.

E hann längs vägen bland annat betygsätta en bensinmackskorv med beskrivningen ”den första Gudfadern-filmen av bensinmackskorvar” samt referera till min bilkörning som den av en mycket gammal kvinna med grav starrdiagnos.

Hela historian, på sex sidor och 15 000 tecken och med väldigt fina bilder i färg och allting, finns i nya numret av Café.

(Där redaktionen dessutom förresten haft det tveksamma omdömet att ge mig två andra sidor för att reda ut lagarna som borde gälla när man hjälper kompisar att flytta.)

Köp gärna. Eller smygläs hos frisören.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-01-18 21:03