Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Tydligen så menar de verkligen vad de säger när de skriver ”vattenfast märkpenna” men jag vidhåller att det inte nödvändigtvis var skitlätt för mig att veta

Så vi var på en sån här brunchgrej. Och det var en massa andra familjer där. Och det var några av dem som vi aldrig har träffat förut. Och, ja ni vet. Jag kan ju eventuellt ha lite svårt ibland att vara social i sådana sammanhang. Jag är ju liksom inte direkt svinbra på att umgås med människor jag inte känner om jag, ja ni vet. Måste vara nykter. Och där.

Annons

Så jag hängde lite med alla ungarna inne i ett annat rum istället. Och det funkade faktiskt bra en rätt lång stund. De andra föräldrarna bara ”gud vad snäll du är som passar barnen!” och ungarna lekte och jag kollade på Studio 60 on the Sunset Strip i mobilen. Alla vann.

Och, ja. Det är väl lite svårt att sortera exakt vad av det jag gjorde sedan som var den sämsta idén.

Själv håller jag det som ganska jämnt mellan att jag A) lät några av ungarna måla med en ganska tjock blå tuschpenna, B) att jag lät dem måla med den på varandra, och C) att det var lite min idé. (Ungar gillar att måla, och jag tänkte att det skulle vara en bra övning i samarbete, och jag tänkte att det i alla fall var bättre att de målade på varandra än på tapeterna, och vafan det är en lång historia men jag hade faktiskt de allra bästa intentionerna när det hände.)

Min fru lutar däremot en smula åt att det var D) när ungarna stod i badrummet en stund senare. Och en av de andra papporna blev rätt arg när det upptäcktes att den blå färgen inte gick att tvätta bort. Och han stod med sin ganska helt och hållet blåmålade treåriga dotter i famnen och såg ganska upprörd ut och röt ”färgen har för fan satt sig i HUDEN!”. Och jag då lite instinktivt ropade ”som hon i X-Men!!!”.

Det hade tydligen varit bra om jag inte hade låtit riktigt så entusiastisk när jag gjorde det.

 

Dela (0)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar