Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Utanför boxen

 |  Publicerad 2013-07-07 10:38  |  Lästid: 3 minuter

Bostadsrättsföreningen vi bor i bytte alltså internet- och tv-leverantör för ett tag sedan. Det gick inte så jättebra. Eller så gick det lite för bra. Det beror väl lite på hur man ser det. Men vi fick alltså, vilket ju avhandlades ganska grundligt på tidigare plats här i bloggen, rätt många fler modem och digitalboxar än vad som var meningen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem, så jag staplade dem på tv-bänken, ovanpå de modem och digitialboxar som vi redan hade från våra två tidigare internet- och tv-leverantörer. Som man gör. Och sedan slutade den boxen som vi hade kopplat in fungera ett tag, så då kopplade jag in två andra boxar för att se om det var boxen eller signalen det var fel på, och då började den första boxen fungera igen. Och då visste jag inte längre riktigt vilken sladd som var till den och vilka sladdar som var till de andra boxarna. Och jag ville inte dra ut fel sladd utifall att rätt box då skulle sluta fungera. Eller fel. Beroende på hur man ser det. Ni vet. Så jag använde mig av den där jag kommer ifrån djupt beprövade felsökningsmodellen att låta alla vara ikopplade och ställde en byrå i vägen så att man inte kunde se sladdarna.

Sen såg min fru det. Och vi ska ju snart få resultatet av vår fortplantning levererat. Så då lovade jag att jag skulle dra ut alla överflödiga sladdar och rensa bort alla digitalboxar som vi inte använder från tv-bänken under dagen. Och sen gick det två veckor och till slut kunde jag inte googla fram fler obskyra utdöda civilisationer med alternativ tideräkning så imorse var jag tvungen att verkligen göra det, under den här dagen.

Sedan följde en period då jag försökte förklara för min fru att det här faktiskt skulle innebära en hel del alldeles oerhörda logistiska utmaningar, eftersom vissa boxar måste köras och slängas på soptippen medan andra boxar kanske måste packas ner i sina originalförpackningar och sparas i vårt förråd utifall att vår nuvarande tv- och internetleverantör beslutar sig för att kräva tillbaka dem alternativt lägga allihop på vår månadsräkning i fortsättningen.

Jag tänkte att det var ett bra läge att avvakta lite och låta alla boxarna ligga där de ligger.

Min fru tyckte att det var ett bra läge att äntligen ta tag i förrådsstädningen.

Så jag kröp runt på golvet i mitt anletes svett och drog ut alla sladdar till alla boxar som vi inte använder, som den sämsta Fångarna på Fortet-cellen någonsin. Sedan packade jag ihop de som skickats till oss av vår nya leverantör i sina förpackningar, och sedan fick jag gå till affären och köpa asmycket glass för att vår son skulle gå med på att visa var han har gömt alla fjärrkontroller. Och sedan gick jag ner i källaren och öppnade förrådsdörren, och när jag en och en halv timme senare hade grävt fram mig själv ur lampskärms- och gåstols-lavinen som följde på det drog jag ut de representanter av skit som jag kunde få in i bilen och tryckte tillbaka in allt annat skit i förrådet. Pressade igen dörren. Låste förrådet. Kom på att jag hade glömt lägga in de jävla digitalboxarna. Öppnade dörren igen. Gåstols-lavin. Fyrtiofem minuter. Upprepa.

När jag slutligen hade packat bilen full med skit från förrådet att köra till soptippen gick jag upp i lägenheten och hämtade alla digitalboxar och modem och fjärrkontroller och sladdar och skit som också skulle till soptippen och bar ner dem till bilen. Där jag tyvärr märkte att den skiten inte gick att få in i bilen på grund av all skit som redan låg i bilen. Varpå jag var tvungen att ta ut en del av skiten i bilen ur bilen för att få in den nya skiten i bilen. Varpå jag var tvungen att lägga in den första skiten bland all den andra skiten i förrådet.

Lampskärmar. Gåstols-lavin. Ni vet.

Halvtimme.

Pressa igen dörren till förrådet.

Köra till soptippen. Köra runt bland arga män i Volvo V70 0ch leta efter elektronikåtervinningen.

Köra hem.

Och vet ni vad min fru säger till mig efter allt det här? Efter att jag ägnat HELA MIN FÖRMIDDAG åt det här? Va? Vet ni vad hon säger då?

”Fredrik, var är vår dvd-spelare?”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-07-07 10:42