Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Vad jag har gjort

Först av allt: Tack alla ni som kom förbi Bokia i Farsta idag. Extra tack för lussekatterna, den extra stora påsen skumtomtar, chokladasken och den griljerade julskinkan.

Min marknadschef, min redaktör och jag hade till att börja med vissa svårigheter att hitta rätt butik inne i köpcentrumet, varpå marknadschefen fick syn på två uniformerade poliser som stod och förhörde en ung man i ett hörn, och prompt marscherade dit och frågade dem efter vägen till Bokia. Polismännen såg mycket förvånade ut. Min redaktör och jag försökte insinuera för marknadschefen att det eventuellt inte ingår i utbildningen på polishögskolan att ge vägbeskrivningar till Bokia, men marknadschefen tyckte att det lät fullständigt oresonligt. Så det slutade med att poliserna följde med henne till en karta och tillsammans hjälptes åt att guida oss rätt.

Annons

Skattepengar well spent.

Min redaktör ägnade resten av tiden åt att äta en kyckling & mozarella-smörgås med omdömet ”den här mackan gjorde mig mycket nöjd” (min redaktör är en kille i ungefärlig storlek av den sjukt stora killen i gamla Burt Reynolds-filmen Benknäckargänget, så det ska rätt mycket till för att en macka ska göra honom nöjd) och marknadschefen drack kaffe (marknadschefens kropp består till ungefär 60% av kaffe) och försökte med högst begränsad framgång förklara för kunder som frågade henne efter helt andra böcker än mina att hon faktiskt inte jobbade i butiken. Att kunderna hela tiden frågade just henne om hjälp hela tiden bedömer jag bero till ungefär 50 procent på att hon ser väldigt hjälpsam ut och till ungefär resten på att jag konsekvent sa till folk som kom in i butiken att hon jobbade där.

På vägen hem lyssnade vi på Pantera i bilen vilket gjorde min redaktör ”stressad”, så då höjde jag volymen tills han lovade att sluta insinuera att jag är Sandra Bullock.

Det gick åt helvete.

Men min fru hade köpt julmust när jag kom hem så allt som allt var det ändå en bra dag.

Vad har ni gjort?

Dela (33)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar