Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Vad ska bloggen heta?

Det här är ju, som de riktigt skarpsynta av er kanske uppmärksammat vid ett eller annat tillfälle, en blogg med en ganska enkel titel. Den heter som jag heter. Ett arrangemang som jag hela tiden funnit både smidigt och lämpligt eftersom jag alltid kunnat svara just det när vänner, bekanta, folk på middagar eller skeptiska BVC-sköterskor har frågat.

Café har nu dock radikalt annorlunda planer. Och att bloggen heter som jag heter passar tydligen inte in i ”det nya grafiska tänket” här på sajten. (”Sajten” är alltså allt det där andra här runtomkring som den här bloggen ligger och skvalpar lite förnöjsamt inuti som en fryntlig semesterfirare på luftmadrass).

Så: Webbchefen föreslog ”Backmanland”, men det är mitt twitteralias och jag känner nog att vi kan do better för bloggen. Jag föreslog ”Fredrik Backmans blogg” men det tyckte inte webbchefen var tillräckligt festligt. Han ville även byta ut den svartvita bylinebilden som ni ser här till höger, vilket jag bestämt (vi har ju faktiskt folkomröstat om det och allting här på bloggen för ett tag sedan) satte stopp för. Webbchefen invände då att bylinebilden måste kännas liksom ”enhetlig” (webbchefer pratar så) med bloggens ”header” (det betyder ”namn” för folk med väldigt smala jeans).

Jag föreslog då att bloggen kunde heta ”Tjock, svartvit och från landet”, eftersom det är intrycket jag har förstått att den breda publiken har fått av min bylinebild. Även ”Mugshot på glansig kille” lades som förslag.

Webbchefen ställde sig till detta på ett sätt som jag inte alls skulle kunna beskriva som ”helnöjd”.

Jag föreslog då ”Småbarnspappakalypsen”. Men webbchefen kände inte riktigt att detta heller ”kickade helt”. (Jag har ingen aning om vad det betyder.)

Så.

Om vi nu måste ha ett namn. Vad vill NI då att bloggen ska heta?

Tala nu eller håll för evigt era ärtor.

Annons
Dela (2)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar