Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Vår lokala Ica-butik har öppnat en ny delikatessdisk. Jag var inte beredd. Vem som helst kan för fan ta lite dåliga beslut om man inte är beredd.

 |  Publicerad 2014-04-25 23:17  |  Lästid: < 1 minut

God vän: (Tittar på bordet) Oj. Det var en stor ost!

Jag: Den är ekologisk. Det är en jättebra ost.

God vän: Vad fint.

Jag: Det är alltså ingen vanlig ost, jag vill bara att du förstår det. Det här är en ekologisk specialost. Den vanliga osten, som du äter, den är full av dåliga grejer. Men den här osten är bara full av bra grejer. Det är en högkvalitetsost.

God vän: Okej.

Jag: Den tillverkas på en alptopp nånstans och det är bara naturliga råvaror och kossorna är specialkossor. Och alptoppen är också special. Den har ett speciellt lufttryck. Så att osten blir högkvalitetsost. Det är inget man bara gör i en fabrik. Det är ett hantverk.

God vän: (Ser inte alls vederbörligt imponerad ut) Det är en jättefin ost.

Jag: Det är den jävla Navy Seals av ostar.

God vän: Den är väldigt stor.

Jag: Man måste köpa den i block för annars kommer det in luft i skärytorna och då oxiderar pastöriseringen.

God vän: Va?

Jag: Eller nåt sånt. Det var nåt sånt.

Fru: (Onödigt lång utandning) Det är en helt vanlig ost, men Fredrik har lite svårt att säga nej till försälja…

Jag: Har jag ju INTE! Det här är en SPECIALOST!

God vän: (Nickar intresserat) På vilket sätt?

Jag: INTE FAN VET JAG!

God vän: Men jag tyckte att du sa at…

Jag: Kossorna har väl legat på nåt jävla spa och blivit masserade med guld eller nåt sånt skit JAG VET INTE.

(Tystnad)

God vän: Var den dyr?

Jag: (Extremt tålmodigt) Alltså, det man måste göra är att se det här som en investering.

God vän: Vad betyder det?

Jag: SLUTA PRESSA MIG!

Fru: (Till god vän) Du vet hur man hör talas om folk som åker till Kanarieöarna och blir blåsta av nån gubbe som övertalar dem att köpa en andelslägenhet i en semesterby som sen visar sig inte existera? Fredrik är så med ost.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-25 23:18