Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Var man har varit och vad man gjorde där

 |  Publicerad 2014-04-10 16:21  |  Lästid: 5 minuter

Jo. Vi har alltså varit på Disneyland. Och jag har fått ryggskott. Min fru går runt här och berättar för folk att det mest är för att jag har köpt för många kepsar och ”smugit runt på hotellrummet när resten av familjen sovit och försökt ha på sig allihop samtidigt och hållit på och böjt sig fram och tillbaka vid rakningsspegeln för att se sig själv i profil”. Vilket givetvis är lögn och förbannat förtal. Jag har bara köpt åtta kepsar och en av dem är en Transformers-keps och den är till vår son.

Den är i alla fall mest till vår son.

Hur som helst så är ryggskott faktiskt jävligt allvarliga saker och jag fick det bara några dagar innan vi skulle flyga hem så man kan kanske få begära lite sympati från människan som lovade hela livet ”i nöd och i lust” inför prästen och hela församlingen. Men nä, nä, nä, då får man bara en massa dravel om att hon faktiskt sa till mig klart och tydligt innan vi checkade in på Disneylandhotellet att jag ”inte fick ställa till bråk”. Vilket jag faktiskt inte gjorde heller. Eftersom det inte var mitt fel.

Det var i alla fall inte mest mitt fel.

Men det visade sig alltså att det här ”character dining” som min fru hade bokat på Disneylandhotellet kunde bytas ut till ”character breakfast”. Och även om min fru vidhåller att jag ”inte lyssnar” så insisterar jag fortfarande på att jag inte blev informerad. Och jag vill bara påpeka att när jag var jättetrött, och det stod sju holländska familjer i hatt före oss i kön till buffén och härjade med jävligt detaljerade frågor om ost till personalen, och jag till slut hade fått min frukost, och kom tillbaka till vårt bord, och den här björnjäveln från Björnbröder satt vid vårt bord och plockade isär Lego Chima-lejonkrigaren.

Då kan man kanske få reagera lite.

Det tycker jag faktiskt.

IMG_0616

Very hard Lego, liksom. Man vill inte att folk ska kladda med konstruktionen. Det tycker jag faktiskt att man kan få tycka.

Och sen fick björnjäveln helt uppenbarligen syn på min frukost. Eftersom Fredrik Backman kanske inte vet mycket men Fredrik Backman vet hur man sätter ihop en frukosttallrik.

IMG_0619

Och sen följde det väl en ordväxling på det. Och björnjäveln hörde väl inte exakt vad jag sa eftersom jag hade ganska mycket våffla i munnen och jag hörde inte exakt vad björnjäveln sa eftersom björnjäveln var inuti en björndräktsjävel. Men om min fru försöker hävda att den här bilden togs precis efter att jag hade tvingat min son att ”välja mellan sin pappa och björnjäveln” så är det ren sanningsmanipulation.

IMG_0621

Vem som helst ser att det där inte är en kram. Vem som helst ser att björnen håller fast ungen och att ungen försöker ta sig loss. För att springa till sin pappa.

Vem. Som helst.

Och sen kom Piff. Eller Puff. Eller vem fan det nu var. Och låtsades som ingenting. Som en medelålders svensk kvinna som precis har blivit påkommen med att tränga sig i kön på Ica. ”Vem? Jag? Jahaaa….var det kööö hääär? Det förstod ju inte jag aaallls!”.

IMG_0659

Och sen kom Puff. Eller Piff. Eller vem fan det nu var. Och var sådär inställsam som man är om man ska köpa marijuana för första gången och vill ge intrycket av att man har street cred och man inte riktigt vet om man ska highfajva eller försöka göra den där grejen med knytnäve mot knytnäve. Och så välte han min juice.

IMG_0600

Rövhåls-Puff. Eller Piff. Eller vem fan det nu var.

Men jag vill bara å det bestämdaste föra till protokollet att fram tills hit var jag LUGN och SANSAD. Jag var lugn och sansad så att jag hade kunnat var en yogaposition, det var vad jag var.

Men sen kom alltså skunken. Och min fru bara ”det är en tvättbjörn”. Och jag bara man ser för fan att det är en skunk. Och min fru bara ”men du SER ju att det är en tvättbjörn!”. Och sen skulle jag fråga och så kom jag inte på vad tvättbjörn hette på engelska så jag frågade ”excuse but are you a skunk or a rancoouun?”. Och jag kände att hen var lite arrogant då, skunken. Eller tvättbjörnen. Eller vad fan hen nu var.

IMG_0680

Och sen började hen göra moves mot vår dotter och det är väl möjligt att jag blev lite överbeskyddande. Och mitt i allt det så kom den här räven, och jag vände mig till min fru och bara är han ens MED i en Disneyfilm eller? Va?

IMG_0688

Och jag vet inte riktigt hur det var sen, men räven kände väl av att det blev dålig vibb, och det var väl en dålig dag för räven eller något redan från början kanske. Den kanske var bakfull och hade bråkat med chefen eller jag vet inte. Räven verkar ju vara ett skitgigg, det verkar det ju, alla ungarna gick ju helt bananer över björnarna och Piff eller Puff eller vem fan det nu var (trots att åtminstone en av dem helt uppenbart är ett rövhål när det kommer till att respektera folks juiceglas) men när räven kom så var de lite ”aja, kan vi gå till Star Wars nu eller?”.

Jag fattar ju sånt här. Jag är en empatisk individ. Så jag skulle dra ett skämt för att liksom mjuka upp stämningen lite. Så jag vände mig till räven och sa ”what does the fox say?”.

Men jag hade väl ganska mycket våffla i munnen så räven kan eventuellt ha trott att jag sa ”what the fuck you say?”. Och han var väl i ett känsligt läge i livet, kanske. Men för att göra en lång historia kort så lutade sig räven över bordet och la tassen i mitt jordnötssmör och där tyckte jag att det fick finnas någon form av gräns. Så en stund senare kom serveringspersonalen till vårt bord och var på alla sätt trevlig och artig men frågade min fru om jag händelsevis hade sagt ”back the fuck up!” till räven när det där med jordnötssmöret hände, vilket jag verkligen inte hade. Jag hade möjligen sagt ”backa innan du får en propp”, och jag hade våffla i munnen. Man kan inte ta hur mycket ansvar som helst för tolkningsföreträdet när man har våffla i munnen.

Hur som helst så reste jag mig lite hastigt när rävtassen hamnade i jordnötssmöret och så fastnade jag liksom lite mellan stolen och bordet med låren.

Och det var så jag fick ryggskott.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-10 16:26