Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Vejkäschön

 |  Publicerad 2013-05-27 22:36  |  Lästid: 2 minuter

Av anledningar övergående både mitt och min förlags förstånd har jag ikväll, såvitt jag kan avgöra, skrivit färdigt min nästa bok. “Min mormor hälsar och säger förlåt”. Min fru har läst den. Hon klappade mig på huvudet och sa att “den är jättebra älskling, men den är ju lite…speciell”. Jag vet inte exakt hur jag ska tolka det. Men, ja, jag är i alla fall typ färdig nu. Vi ska korrekturläsa och redigera lite. Jag ska in på förlaget och vråla invektiv och kasta kontorsmaterial omkring mig och gapa att jag ska se till “varenda jävel härinne är KÖRD i den här branschen!!!” medan vi diskuterar omslag och typsnitt och marknadsföringsstrategier och sådär. Sen kommer de ringa min fru och ta mötet med henne istället medan jag går och äter glass. Det är lite tradition.

Hur som helst så innebär det här att jag inte kommer ha så värst mycket för mig i juli i år. Det har ganska precis slagit mig. Så jag nämnde som hastigast för min fru att jag tänkte ta semester. Och då frågade hon “hur då…semester?”. Och då sa jag att jag har faktiskt inte haft en riktig ihållande semester på sex år. Jag har haft någon vecka hit eller dit, men aldrig en sån här fyraveckorsgrej som jag har lagt märke till att en massa andra människor med riktiga jobb har.

Och då sa min fru “är du allvarlig?” och då sa jag “som en hjärtattack!”. Och då sa hon “du ska ha semester?” och då sa jag “ja”. Och då sa hon “från ditt…jobb?”. Och då sa jag att jag inte uppskattade de där luftcitationstecknen. Och då sa hon okej. Fast hon lät liksom lite sarkastisk. Och då blev jag sur och höjde rösten och började argumentera lite om att jag minsann också för fan förtjänar lite chillaxtid och ledigt och att bara för att jag har ett lite annorlunda jobb så ska fan inte det exkludera mig från att ha semester.

Och då sa min fru "okej".

Och nu har hon gjort en lista på alla grejer vi ska passa på att ta tag i under min semester. Rensa förrådet och fixa balkongen och göra om i barnrummet och köpa grejer inför förlossningen och rengöra bilen invändigt. Och när jag sa att det inte lät så semestrigt direkt så sa hon att det är sånt här människor med riktiga jobb gör på sin semester. Och då sa jag att vi kunde väl åka ut på landet någonstans till något litet hus nära naturen och bara slappa och sådär, för jag hör om folk som gör det stup i kvarten och det instagrammas utav bara helvete därifrån så det verkar sjukt soft.

Och då ringde min fru min farsa och nu har han gjort en egen lista för deras hus i Skåne.

I jämförelse med att jag kunde ha ägnat juli åt att sitta på mitt kontor och äta godis och titta på Sopranos så medger jag att jag möjligen gick lite back på det här. Det gjorde jag eventuellt.

Jag kommer behöva jobba hela hösten för att vila upp mig efter den här semestern.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:20