Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Vi måste prata. Igen.

 |  Publicerad 2014-09-28 21:07  |  Lästid: 2 minuter

Min fru var inte med på Bokmässan i år, så vi var borta från varandra i två nätter. Det är väldigt sällan det händer, och ingen av oss är speciellt bra på att sova ensamma. Och det är möjligt att det här är lite väl privat för att prata om här på bloggen, men jag tror faktiskt inte alls att det är speciellt ovanligt i långa äktenskap. Jag tycker inte att det borde räknas som att man sviker varandra, man är ju överens om reglerna. Min fru och jag har varit gifta i fem år, vi har varit tillsammans i sju, det är klart att vi inte kan vara helt exklusiva med varandra under så lång tid. Det är inte naturligt. Så vi har alltså haft en deal om att…ja. Ni vet. Att det är okej göra en del snedsteg. Vi är ju bara människor, vi har behov som måste tillfredsställas. Det man inte vet behöver man inte ha ont av, och så vidare.

Vi har helt enkelt beslutat oss för att om vi är borta från varandra i mer än 24 timmar så har vi vad man kanske skulle kunna kalla för ”ett öppet äktenskap”.

Och jo, Göteborg kan bli ensamt. Det var kallt på kvällarna. Så jag trodde att det här var okej. Och jo, jag vet att vi båda två fick göra varsin lista på vilka fem som var våra ”frikort” innan jag åkte, men nu när jag var borta i två hela nätter ensam istället för bara en som vi först hade tänkt så trodde jag faktiskt att vi var överens om att jag även fick börja snegla på andra. Göteborg var mörkt och blåsigt på kvällarna. Man behöver sällskap. Det var inget jag planerade, och det är klart att jag hann tänka flera gånger att nu är det här på väg att gå för långt, men jag hade druckit några öl. Impulserna tog över. Jag tänkte att jag skulle kunna ljuga om det när jag kom hem bara. Att hon inte skulle behöva få veta.

Men visst, vad fan då. Jag borde ha tänkt på att vi har samma inloggning till iTunes, så att hon får ett kvitto på alla inköp till sin mejl.  Det borde jag ha gjort.

Och nu har vi bråkat i tre timmar om det här. Först och främst tydligen för att jag alltid har sagt att jag ”inte orkar” när HON har föreslagit det här hemma de senaste veckorna, och för att jag jämnt skyller på ”huvudvärk” eller att ”vi ska upp tidigt imorgon”. Så hon har misstänkt att det här skulle hända. Hon var inte ens överraskad.

Men det absolut värsta var tydligen inte ens att jag ”gjorde det” utan att jag ”försökte ljuga om det” när hon konfronterade mig.

Att jag kollade på ”X-Men: Days of future past” utan henne kan vara den största förtroendekrisen vi har haft i det här äktenskapet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar