Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Vi måste prata om Norge

 |  Publicerad 2013-04-09 21:06  |  Lästid: 2 minuter

Så, det visade sig häromveckan att den där boken jag skrev förra året (”En man som heter Ove”, finns hos din lokala litteraturmånglare och går om den för sitt primära ändamål av en eller annan anledning skulle uppfattas som undermålig även utmärkt att använda som till exempel närstridsprojektil eller iPad-stöd) ska ges ut i Norge. Och jag vet ju (för jag är som en HÖK när det gäller att lägga märke till grejer det ska vi liksom bara ha klart för oss) att det då och då kommenteras på norska i den här bloggens kommentarsfält, och såvida det inte är någon form av avancerad dialekttrollning leder det mig att tro att en eller två av er händelsevis bor i det västra grannlandet. Så jag tänkte bara nämna det.

Någon gång under april har jag förstått att den ska gå att få tag och även om just iPadstödskompabiliteten inte riktigt framgår av pressreleasen så kan man läsa mer om den här om andan skulle falla på.

Om någon av er dessutom inte bara råkar bo i Norge utan dessutom råkar bo i Oslo (som ligger i Norge, jag har kollat) så kan det kanske dessutom vara att betrakta som information eller varning (en smula beroende på er grundinställning till min närvaro) att jag eventuellt tydligen ska dit en liten sväng i maj och, ja. Vad man nu gör. Prata och rita ponnys och äta Snickers och det vanliga. Exakt vilket datum det blir är inte bestämt men ni får veta när jag får veta.

Min son och jag har hur som helst pratat igenom det hela under eftermiddagen och han har gett mig tillstånd att åka. Han är förvisso inte helt införstådd med begreppet ”Oslo” men han är i gengäld ytterst införstådd med begreppet ”presenter”.

Jag har nu undersökt vad Lego kostar i Norge.

Jag tror att jag eventuellt kommer gå minus på det här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar