Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Way to go

 |  Publicerad 2010-11-25 11:23  |  Lästid: < 1 minut

Min kontorskollega N och jag ska flytta några saker från kontoret. Han står i entrén medan jag går och hämtar bilen.

N: Varför tog det så lång tid?

Jag: Äh…jag tog fel väg bara.

N: (Obeskrivligt skeptiskt) Du tog fel väg?

Jag: Ja, jag svängde fel.

N: Du stod parkerad ett och ett halvt kvarter härifrån. Du har varit borta i 35 minuter.

Jag: Ja, men jag skulle ta en annan väg, och sen var det enkelriktat där. Och då fick jag backa. Och så backade jag lite för långt. Men så tänkte jag att jag kunde köra ner på en annan gata istället för den jag brukar, för det borde ju bli samma sak. Men det blev det inte.

N: (Som om orden åkte rutschbana ut ur munnen på honom sittandes på rakblad) Så du stod parkerad ett och halvt kvarter härifrån…och körde VILSE på vägen tillbaka?

Jag: Ja…jo…så kan man kanske se det. Men det är fan inte så jävla lätt att köra bil i den här stan! Jag är för fan inte uppväxt här! Det finns för fan typ  en sexvägskorsning där borta som har sammanlagt typ 10 filer, hur i helvete ska man förväntas hitta ut ur den?

(Tystnad. Blicken från N som om jag precis förklarat att jag inte kunde sätta igång min dator eftersom jag inte hittade veven.)

Jag: (Harklar mig) Jag kanske behöver en ny GPS så att jag ka…

N: Du behöver en jävla sherpa, det är vad du behöver! Ge hit bilnycklarna nu.

Jag: Men det är ju min bi…

N: Ge hit dem säger jag!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar