Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

We are searching for the Allspark. And some keys and a fjärrkontroll. And some andra grejor.

Min son och jag var hemma hos min farmor igår. Och det betydde i vanlig ordning ett par olika saker. Till exempel att hon påpekade att vuxna människor inte ska ha luvor på sina kläder, att hon insinuerade att jag hade gått upp lite i vikt, att hon direkt därefter undrade varför jag åt så lite av maten, och att hon försökte slå mig med olika köksredskap när jag försökte lära min son att kalla henne ”gammelfarmor”. (Min farmors reaktion på ordet ”gammal” är den exakta mänskliga motsvarigheten till effekten av att tanka bensin i en Volvo med dieselmotor.)

Annons

Det betydde även, precis som vanligt, att jag i omgångar under dagen idag över telefon har fått lotsa min farmor till olika platser i hennes lägenhet där jag tror att min son kan tänkas ha gömt olika grejer medan vi var där. Nycklar. Fjärrkontroller. Batterierna till fjärrkontrollerna. Små glasprydnader. Skohorn. Dvd-spelare.

Jag har lärt mig att det handlar om att tänka som en tvååring. Jag tror till och med att jag börjar bli ganska bra på det.

Om det här med karriären som skribent går åt helvete så tror jag att jag skulle kunna bli en rätt bra sån där hen som sitter framför en monitor och styr den där roboten som polisen skickar in i byggnader som har blivit bombhotade för att leta efter sprängladdningar.

Jag hade börjat med att låta roboten leta längst in under alla soffor.

Min erfarenhet säger mig att bomberna oftast ligger där.

Dela (22)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar