Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

What kind of day has it been

 |  Publicerad 2013-01-29 22:36  |  Lästid: 2 minuter

Ja.

Bloggen ber förstås om ursäkt för bloggens totala radiotystnad under dagen. Det är inte bloggens fel, förstås. Det är bokens. Jag har ju ett bokförlag och de har en redaktör och för ett litet tag sedan lämnade jag ett manus till min nästa bok till redaktören och nu har det lämnats tillbaka till mig och nu redigerar jag det.

Eller, ja.

Redaktören har ringat in saker med rödpenna som han tycker är tveksamma och sedan gjort en liten prydlig pil och skrivit ”Tveksamt” i marginalen och nu ringar jag in alla de ringarna med en tjockare rödpenna och gör en lite större pil och skriver ”DU ÄR TVEKSAM!!!” i marginalen.

Det är en slags kreativ process. Kan man säga.

I övrigt kan jag bjuda på en kort topp-3-lista över de absolut jobbigaste sakerna som kan hända med en två och ett halvt-årings låtsaskakor precis när han ska gå och lägga sig. Eller när hans pappa vill göra det.

#3 Jobbig grej
Två och ett halvt-åringen får för sig att han har tappat bort låtsaskakorna. Alla måste hjälpa till att leta. Ingen vet var.

#2 Jobbig grej
Två och ett halvt-åringen får för sig att en av låtsaskakorna har gått sönder. Alla måste hjälpa till att laga. Ingen vet hur.

#1 Jobbig grej
Två och ett halvt-åringen får för sig att hans pappa har ätit upp alla låtsaskakorna i smyg medan två och ett halvt-åringen var på förskolan. Ord står mot ord. Tills två och ett halvt-åringens mamma stiger in i rummet och blir informerad om anklagelsen varpå mamman givetvis gör det som varje vuxen människa gör när hon får höra det från en två och ett halvt-åring. Hon pekar på två och ett halvt-åringens pappa och vrålar ”JAG VISSTE DET!!!”.

Så nu bakar jag låtsaskakor.

Det verkar som om det kommer ta en stund.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-30 11:34