Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Who says you can’t go home

God förmiddag.

Idag är jag hemma och spelar Toca Boca Builders och väntar på att Nascar ska börja, men igår och i förrgår var jag på Bokmässan i Göteborg. Och det blev ju som de två eller tre personer som eventuellt förirrade sig in hit under tiden inte speciellt mycket bloggat medan jag var där. Eftersom jag…ja. Det finns väl ingen annan förklaring till det annat än att jag ägnade oproportionerligt mycket tid åt att äta transfetter och kolla på tv-serier med sjukt mycket dialog i på mitt hotellrum. Men däremellan ritade jag ponnys i böcker (jag frågade de som ägde böckerna först, jag frågade i alla fall nästan alltid först, eller i alla fall några gånger) och åt Snickers och drack Guiness (varmt tack till den jeansjackeprydde läsaren som tittade förbi med dem) i mitt förlags monter. Bortsett från interna höjdpunkter som att min favoritförlagsmedarbetare S med jämna mellanrum blev trött och slog in pinkoden till sitt eget bankomatkort i kassaapparaten när folk skulle betala för böcker, och att vår PR-ansvarige K hade sönder en jättedyr stol i hotellobbyn och gick i vägen för fotoapparaten stup i kvarten när hon skulle sno godis i montern, och att min agent försökte äta upp mina jordnötssmörskakor och dricka upp min öl hela tiden, så var det förstås ett enda långt nöje. Det kom orimligt många vänliga människor och lät mig rita på deras lasagneformsunderlägg, och det var max tjugo eller trettio som blev sura när de kom fram för att de hade tagit för givet att det här var kön till baren.

Annons

Så om några av er som var där (Kristina 2, Ida K, Vigdir och Vanjas Högljudda Fanclub, jag tittar lite speciellt på er) läser det här så vill jag bara säga tack som fan.

Det var ett privilegium.

Dela (103)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar