Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Wrong side of the tracks

Det finns många märkliga dagar i en småbarnsförälders liv. Men kanske ingen märkligare än den då man befinner sig på släktfest och det äldsta barnet precis blivit gammalt nog att försvinna in i ett annat rum tillsammans med alla festens barn och ungdomar, och stänger dörren efter sig.

Annons

Min son är tre och ett halvt år gammal. Jag hade min sådan där dag i lördags. Alla barn och tonåringar försvann in i det coola rummet för att spela tv-spel och lyssna på musik på alldeles för hög volym och stängde dörren efter sig. Jag satt kvar i soffan på andra sidan med alla de gamla. För att jag är en av dem nu. Jag har aldrig suttit på fel sida dörren förut. Jag ska inte ljuga för er, jag hade ett par sekunder där när det faktiskt fick mig att känna mig rostig in i själen. Som om livet höll på att rusa ifrån mig och jag blivit stående på perrongen.

Det är en märklig dag i en småbarnsförälders liv, det där.

Men, ja. Sen upptäckte jag förstås att all tårta var på den här sidan dörren. Och då fattade jag ju att jag egentligen felprioriterade varenda släktfest under hela min uppväxt.

”Det är nu livet börjar”, som jag sa till min fru.

Dela (30)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar