Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Yes Rico. Kaboom.

 |  Publicerad 2014-02-05 22:27  |  Lästid: 2 minuter

Min dotter är sex månader. Hon ska inte börja förskolan förrän om kanske ytterligare sex månader eller vad det nu är. Och jag ska erkänna nu direkt att jag inte ens VET om det verkligen finns en temadag på någon av de förskolor vi har ansökt om plats på som har en temadag som heter ”förälder-och-barn-maskerad: Lagtävling”.

Så visst, jag accepterar att det kan verka märkligt att jag har lagt så här mycket energi och tankeverksamhet på att fundera på något som kanske inte ens existerar.

Men grejen är nu att barn som är sex månader ligger i precis den där ålderszonen där de nyps svinhårt. Alla som har suttit bredvid ett barn i den åldern vet det. Om man inte är på sin vakt exakt hela tiden så kan det när som helst skjuta ut en knubbig liten klo och hugga tag i första bästa bit ansiktskött den kan få tag på. Och visst, det låter gulligt, för man tror att det ska vara som att bli nafsad i fingertoppen av en kattunge, men det är det fan inte. Det är som att bli attackerad av en muterad liten superkraftskrabba gjord av stål. Och sen SLÄPPER inte ungen heller! Och då kan man tänka ”men herregud det är ett litet barn hur ont kan det göra?” och då kan jag tala om att när ett barn i den åldern får tag i din örsnibb medan hon sover och gripreflexen sätter in så är det som bli biten i hjärnan av en arg liten grävling som inte släpper förrän det krasar.

Så. Ja.

Hur som helst.

Nu har jag alltså legat här i två och en halv timme. För hon hade precis kommit in i djupsömnen när jag skulle rulla av sängen och gå ut i köket och kolla på ett avsnitt Megafactories, så för en enda pytteliten sekund var jag inte tillräckligt uppmärksam, och JUST då sköt krabbklon ut och nöp tag om min örsnibb.

Min dotter vaknade givetvis inte. Hon bara låg där med hela sin lilla stålnäve full av örsnibb och nynnade för sig själv i sömnen, och i andra änden låg jag ihopkrupen i en position som yogalärare förmodligen skulle referera till som ”uppåtgående hund som precis ramlat från balkong på sextonde våningen och landat på asfalt” och insåg att om jag försöker rycka loss örat nu så kommer hon vakna och då exploderar hela lägenheten i en storm av skrik och gråt. Mest min men förmodligen även hennes.

Så nej, jag vet inte säkert om förskolor har en temadag som heter ”Förälder-och-barn-maskerad: Lagtävling”.

Men jag har legat här rätt länge nu så jag har haft en hel del tid att fundera på det.

Min dotter och jag kommer gå som handgranat och sprint.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2014-02-05 22:35